Skip links

De PC Gebruikers Groep is een vereniging waarin leden vragen kunnen stellen over onderwerpen die hen bezig houden, maar waarbij we meer en meer zoeken naar antwoorden door zelf onderzoek te doen, of mensen uit te nodigen die iets over het onderwerp kunnen komen vertellen.

Wij trachten actief informatie bij een te brengen over uiteenlopende (veelal computer gerelateerde) onderwerpen, zoals:

  • Het maken en bewerken van foto’s en films met hulp van de computer
  • Het gebruikt van Arduino (en soortgelijke) microcontrollers voor het uitlezen en aansturen van diverse sensoren en rand-apparatuur
  • Het gebruik van 3D-printers
  • Domotica

Met name dit laatste onderwerp houdt ons de laatste maanden bezig: Wat is Domotica precies ? Hoe gebruiken verschillende mensen het ? Welke hard- en software moet ik er voor aanschaffen ? en Is het wel goedkoop en veilig in gebruik ?

Nieuwsgierig ?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de PCGG en wil je er meer van weten, kijk dan op onze website:

Wat is de Thales PC Gebruikers Groep ?

Door de samenvoeging van diverse kleine computerclubs binnen onze onderneming (waaronder de P2000-club), is de PCGG begin jaren 80 opgericht toen Personal Computers nog geen gemeengoed waren. Een paar enthousiastelingen hadden zo’n “monster” aangeschaft (of zelfs zelf gebouwd met eigen printplaten) en zochten met hulp van elkaar naar antwoorden op lastige problemen:

  • Als je een PC zelf bouwde, of liet bouwen, welk moederboard moest je dan kopen ?
  • Wat was een goed en snel (toen nog 14.5 kbit/sec) modem ?
  • De computer wilde niet opstarten. Wat moest je dan doen ?
  • Wie wist waar je goede floppies kon kopen ?

De PCGG probeerde antwoorden voor deze vragen te vinden en ondersteunde de gebruikers door de verkoop van diverse onderdelen (als geheugen-modules, floppy- en CD-drives etc.).

Daarnaast schafte de PCGG apparatuur aan die voor haar leden wellicht interessant was, maar aan de dure kant. Die apparatuur werd dan in de hardware-uitleen gedaan, zodat men een aantal weken aan dergelijke hardware kon “ruiken” om eventueel later te besluiten het zelf aan te schaffen. Spullen die momenteel nog in de hardware uitleen zitten kunnen bekeken worden op onze website.

Ook organiseert de PCGG regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen.